Friday, December 10, 2010

Cuti Semesterku Semasa Belajar @ UPM

Ohhh nak kene tengok kalendar nih ape aku dah buat sepanjang cuti semester ni hehehe.. Okay last paper hari 15hb Nov malam pastu 16hb Nov tu terus balik kampung sbb 17hb Nov kan da Raya Haji huhuhuhuhu...


Pastu 24hb Nov aku datang kL balik sbb 25hb Nov tu aku shoot gambar lecture konvo kat UiTM Shah Alam for 1st day bersama Agong..ade jgak aku dngar kwn2 aku yg lain konvo tapi bukan on 1st day tu la dorg merungut sbb tak dpt bsama Agong hahahahaha nasib la korank...


Next 29hb Nov ngan 30hb Nov aku ke Melaka & JB memenuhi cuti semesterku hehe.. gerak pagi pas subuh dgn kwn ex-kolej kptm Shah then jumpa kwn UPM kat sana Eka n kwn dia Wan & Ain huhuhuhu...ape lagi kat Melaka shoot gambar aa puas2 hahaha sampaikan 8GB sume gambar kami hahahahaha gabungan 3 kamera DSLR hakhakhak...tapi kat Melaka hujan aa gax tak sume tempat kami pegi huhuhu tapi sempat naik Menari Taming Sari hehehehe... Sebelum nak jmpa menara tu bepusing2 mencari tempatnya hahahahahahaha... da dapat nek plak aircond dlm tower tu tak bfungsi plak panas giler babas huahuahuahua nasib baik dpt naik kali ke-2 aircond da elok huhuhhuhuhuhu... Kat JB lak pegi Muar ngan Batu Pahat huhuhuhu..kat Batu Pahat pegi main bowling, karoks ngan tengok wayang cite Ngankung hahahahaha..sumenya kat BP Mall..kat Muar dpt kenal uma eka, ain ngan wan uhuhuhu..pasni kalau pegi umah dorang senang je tak sesat pnya hehehe..cuma yang kelakar tuan pnya umah sendiri Eka yang telajak lorong umah dia mase memule dia nak bawak aku pegi umah dia wkakakakkakakakakakaka xleh blah huahuahuahuahua..boleh reverse lak kan telajak lorong hahahahahahah aku ni suke explore tempat huhuhu so aku main redah je nak cari umah eka ni haha..dia ckp tngu kat bandar muar tapi jauh gak dr umah dia 30mint gak laa..tp aku ckp tkpe aku nak xplore sampai la kat umah dia huhuhu.. so kat sana aku tido kat KPTM Batu Pahat pnya hostel..ade member kat sana Helmi sbgai warden dan Saiful sbagai pembantu asrama huhuhu..so no hal lah hehehe..sampai sana dah 12am 30hb tido kol 1.30am cmtu da la tak bole tido sgt nyamok huhuhuh pagi tu bangun plak subuh 6am tak tido tido dah padahal seharian sblm tu 1 hari kat Melaka penat letih huhuhuhuhu..then 1 hari kat Batu Pahat macam yang aku cerita kat atas tadi...lebeh kurank pkul 7pm dr BP gerak ke Muar folow Eka balik umah dia sbb nak amk CinCaLok dgn Ain huhuhuhu..parents dia buat huhuhuhu..ape2 pun ayah aku cakap BEST CinCaLok itu hehehehe thanks Ain huhuhuhu... smpai Muar da pkol 7.45 sepanjang pejalanan hujan lebat dengan Eka yang tak sehat demam plak kesian dia driving plak huhuhuhu sabor sabor ye huhuh..aku follow je kete dia dr belakang.. pastu kol 8pm gerak dr rumah Ain ako shoot sampai kL pkul 9.50pm huhuhuhu 1jam 50mint dengan kelajuan 140km/150km dari exit Tangkak to Bangi huhuhu..ape pasal sampai Bangi je 140km/150km? hahaha sebab running out of fuel meh huhuhuhu kalo tak selamat la sampai tol Sg.Besi huhuhuhu..so sebelum tol Sg.Besi ada stesen minyak Shell so berhenti lah d situ untuk mengisi minyak hehehehe..kawan aku Shah tido straight direk dari Muar sampai stesen minyak tu fuh hampeh tolll laaa... sampai je stesen minyak tu bole tanya aku kat mana ni? Nilai ke? hahaha aku cakap Nilai ape da kat tol Sg.Besi ni hahhhahahaha tekejut dia..terbang ke ape ni hahahahaha... aku tak tahu la ade speedtrap ke tak mlm tu huhuhu lau ade dekat exit Ayer Keroh org ckp kat situ biasa ada tp mlm taktau la kan hahaha..mintak2 takde hahahaha...so aku sampai around 10pm pegi makan ape sume aku hantar Shah balik huhuhu lam kol 12 gax smpai umah uhuhuhu.. Keesokkan harinya tok sah crita laa penat letih giler babas 2 3 hari gax bru hilang sume keletihan itu sbb hari yang balik tu da hayun bola bowling hahaa pastu drive balik plak mmg jem krem habes laaaa lenguh huhuhuhuhu


Then 3hb Dec plak 1st day Motorshow kat PWTC aku redah selepas jumaat sorg2 huhuhu..kwn2 len sume keje hehe lagipun aku pegi mmg nk shoot model2 ngan kereta2 kat sana so baik pegi sorg2 hehehe meyenangkan keje aku hehehehe..sorry la kengkawan yang terasa tu pegi tak ajak terutama Eka hukhukhuk tacing2 plak ngan wa kan hahahahahaha... okay gerak lepas jumaat around 3pm smpai 8pm bru aku balik hahaha giler tak sedar best siot hahahaha... pastu kat sane aku jumpa kawan2 aku yg dlu blaja same2 kat KPTM huhuhu..ape yg membuat aku lebih gembira aku jumpa kawan aku yang sejak tadika lagi..last aku jumpa dia masa aku dajah 3 sebelum aku pegi England..masa aku kat UK pun aku ada anta2 surat gax kat dia huhu biasa aa kawan kamcem masa tu huhuhu.. nak jadikan cerita aku jmpa kawan2 KPTM aku ni sekali dengan dia..rupa2nya salah sorg kawan aku ni bawak adik dia..dan adik dia ni plak bercintan dengan kawan lama aku ni nama dia Hafiz Manaf huhuhuhuhuhu..dia masih ingat aku dia tegor aku dulu hahaha..aku memule da tegamam da adoiyaaaa sape mamat neh??!! tapi da lama lama lama aku igt aku igt balik dia pun bagi hint bagi hint haaa aku ingat dia hahahhahaha..giler la weh dajah 3 masa tu tahun 1995 ni aku jumpa dia 2010 perghhhhhhh!!! bapak ahhh 15tahun terpisahhh beb!!! tp aku masih igt dia masih dlm ingatan aku huhuh sebab kawan baik kan huhuhuuhuu..gila la wehhh jejak kasih plak kat ctu hahahaha... Dulu2 kwn KPTM aku ni penah cita la dia dok umah sewa dgn boyfren adk dia ni kwn aku ni ada gak kutuk2 boyfren adk dia ni hahaha gitu la gini laa hahahahah tak ku sangke plak yang dia dok kutuk2 tu kawan lama aku hahahahahaha..aku tak amk tau la kan tak penting pun sbb boyfren adk dia tak kene mengena pon hahaaha skali kawan lama aku daaa hkahkaahhakhaka...
masa jmpa hari tu aku bukak2 gak crita nih hahaha skali tekantoi da gelak besar kiteorg hahahahahahhahahaa...okay jam 8pm aku pulang huhuhu tamat di situ huhuhuhu...
ok yang pakai topi tu jejak kasih aku haritu hahahaha


Next 5hb plak hahahaha aku pegi wedding kawan aku kat Jerantut, Pahang fuhhhhhhhhh walawehhhhh Wedding Of The Year 2010 waaa cakap u olsss huhuhuhuhuhu.. kami betolak 9am dr kL dan tiba 1230pm konvoi 3 buah kereta & 1 van..dr kL sampai ke exit Temerloh jalan baik cun je..exit Temerloh ke Jerantut jalan baik jugak..fuhhhhh dari Jerantut nak sampai ke destinasi jalan beliku-liku fuhyooooooo hahahaa member aku 2 org kat belakang dah pening, mabok ape kejadah sume laa hahahahah jalan dia kiri kanan terbang melambung hahahaha..tak ckup dengan itu nak menapak ke rumah pengantin plak fuhhh da jungle treking dibuatnya huhuhuhuhu..baru lepas hujan malam tu kenderaan tepaksa parking di luar tepi jalan dan menapak lah kami huhuhuhu..jalan dia naik bukit yang becak selot kuning tu dan yang licin sangat2 huhu..terbaek laaaa wehhh huhuhuhuhu habis seluar2 kasut2 kami kene becak bewarna kuning itu huhuhu da la tak bawak baju or seluar spare huhuhuhu..mencabar tol hehehe..semua kami tak duga begitu suasananya huhuhu..apa2 pun tahniah Dila & Fitri Selamat Pengantin Baru semoga Kekal & Bahagia ke anak cucu huhuhu..jumpa korang nanti masa rumah Fitri 25hb Dec ini "im the man" huhu..pandang kamera aku nati eah hehehehe.. huuhuuhuu okay selesai d rumah pengantin memandangkan lokasi rumah pengantin berdekatan Jeti Taman Negara, Pahang huhuhu kami pegilah ke sana huhuhu..1st time sampai sana tp sbelum2 ni ade cakap jgk dengan kawan2 lain nak pegi sana alik alik tup tup aku sampai dulu hahaha sorry guyssss semuanya unplan huhuhuhuhu... okay d sana kami naik bot pusing sekeliling Taman Negara tu dengan bayaran RM30 1 bot kami semua dalam 8 orang huhuhuhuhu..pengalaman naik bot best bangat huhhuhuhu macam2 kenangan semasa atas bot tu hehehe..ade yg nampak ular air la semua takot dan kecoh dalam bot tu haha nasib tak tegolek je wkakakakakakakaka lawak betol...nampak bujang senang pun ade hahahahahaha kecoh habes thumbang hambing dah bot kami tu hahahahaha... sekali bot laju datang melepasi kami habis ombak2 nya mmbuat bot kami begoyang2 hahaha sume pakat jerit ketakutan hahahahahaha..best best lawak lawak hehehehehe..setelah berpusing selama 20mint lebey kurank huhuhu kami d hantar ke pinggiran Taman Negara huhuhu..kat sana sempat la begambar sakan tapi kami tak ke Taman Negara sbb semua dah kepenatan keletihan huhu tp aku OK Stedy jee heheheheh...huhu okay setel d situ then otw balik lagi kami singgah di Bukit Tinggi Resort huhuhuhu semuanya tak di rancang semuanya gara gara Kak Ina ajak kami jalan2 hehehehe..terbaekkkk uhuhuhu... okay da sampai puncak Bukit Tinggi 7pm dengan hujan gerimis terbaik gak cuaca huhuhu naik bukit bukak tingkap fuhhhhh sejokkkkk huhuhuhu..kami sempat ke Resort shj tak sempat ke Taman Botanika, Taman Arnab ngan Kebun Tea Jepun huhuhuhuhu..nanti kami plan ke sana lagi huhuhuhu...sebab kami sampai dah malam semua tu dah tutup huhuhuhuhu..takpe yg paling best suana d sana macam oversea huhuhuhu tp dorg2 ni mengantoikan pakai baju kurung plak hahahahah maklumlah baru balik dr kenduri kan hahaha dan tidak d plan smuanya so dorg tak bawak baju spare huhuuhuhuhuhu...kat sana kami begmbar sakan je la huhuhuhuhuu.. ok pastu kami pulang sampai dalam pkul 10pm lebih kat rumah huhuhuhuhu..selamat destinasi kami..kali ni aku tak kepenatan sbb aku tak drive hehehe..kawan aku yg drive dengan Swift putihnya hehehehehehe...


Okay pastu Selasa 7hb Dec baru ni Maal-Hijrah Tahun Baru dalam kalenda Islam huhuhuhu.. tp hari aku kua jgak dgn sahabat sorg ni hehe pegi Alamanda Putrajaya tengok Rapunzell huhuhu layan je la cite tu best jgak hehehe..okay sampai Alamanda pkol 2pm lebih huhuhu igtkan sempat tengok show pkul 4pm tp dah full huhu maklum a cuti am hari tu huhuhu..pastu tnegok lah pkul 6.15pm pnya show huhuhuh..sementara tu dah habis pusing Alamanda tu hahaha bkn ade ape pown hhahahaha..dorg2 ni je la shopping barg makeup la ape la kat elianto ngan watson huhuhu layan je la hahahaha...okay dah kol 6pm masuklah kami ke dlm cinema huhuhu kami 4org hehehe..ok selesai pkol 8pm uhuhuhuhu.. pastu da balik otw balik plak aduhaiii tetiba laa plak mmber aku ni melenting tak tentu pasal aku tak tahu da nk buat aper huhuhu..tetibe marah2 nak marah2 sume org huhuhu..da la dia drive lak tu takot ako dbuatnya huhu..sampai kesudah aku taktaw ape kene ngan dia mlm tu..tp aku tanya dia ckp takde kene ngena dgn aku sama ada aku wat salah ke ape ke huhuhu ok lah tu, tu je aku nk taw huhhuhu...dia ckp mmg mcam ni biasa aa mood berubah tetibe..ape2 pun aku faham lau org da tengah marah biakan je biakan dia marah semarah2nya huhuhuh nati reda la tu uhuhu baru la tanya kenapakah mengapakah bagaimanakah wkakakkakakakaka huhu ok habis d stu xleh cite panjang2 pasal hari tu hehehehe...

Okay next 11hb ngan 12hb Dec ni aku ke Mersing utk kenduri kawin sedara ako..aku wakil utk kluarga aku aa..aku ikot pakcik aku ni..mak aku cakap pegilah kenal2 sedara huhu okay aku on je huhu sbb ngah cuti kan suka benor aku bejalan ni hehehe..okay kami akan menginap di Hotel Sri Malaysia Mersing pada sabtu dan ahad itu..

Lagi next lepas balik dr Mersing aku plan dan menjadi la plan aku ni ke Aloq Setaq, Kedah huhuhu iaitu antara Selasa(14hb) hingga Jumaat(17hb) aku akan kesana..aku kat sana g lepak dgn kwn2 aku huhuhu..dia baru dapat keje sbagai nurse kat hospital alor setaq nu huhu so 4bln gaji da dapat fuhhhhhh kayaaaa hahahahaha dia mau belanje ako yey yeeeeehaaaaaaaaaaaa...aku on je sume support kan hehehehe.. okay so kenapa smpai 17hb Dec jek sbb aku kene balik kL dlu amk bgerak dengan akak aku sbb 18hb tu aku akan ke Kuantan plak huhuhuh..abg aku buat majlis cukur kepala anak petamanya iaitu anak buah petamaku jugak hehehehe..so hehe 18hb ni sabtu aku stay sampai ahad kat sana sbb ahad aku da plan dgn mmber aku nak lepak2 kuantan sana huhu kalau dia free la kalau tak aku balik ahad jgak aku balik kampungggg shoot kampung terusss huhuhu...lama dok balik nih balik hrtu last Raya Haji je huhuh tu pun kejap sminggu lebih dok puas ehehehe... so aku balik tak lama 19hb sampai 24hb jek sbb 25hb ngan 26hb aku ada wedding kat Jerantut n 26hb wedding kat Kuala Kubu Baru huhuhu...so 24hb aku balik kL dlu sbb rmai kwn2 dr kL nak ikot pegi wedding kat Jerantut tu so gerak skali la dgn dorg huhuhu..tp bole je nak gerak dr ganu trus 25hb tu kan tp xpelah gerak rmai2 lagi best hehehehe...

hohoho okay pastu mesti bapak punya penat arghhh!! driving shooting driving shooting boleh kram tangan n kaki aku tangan sbb tekan shutter kamera kaki sbb tekan break ngan minyak keta huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...badan lak lenguh huwaaaaaaaaa huhuhuhu.. pstu aku plan nak balik kampung lagik kene balik jgak sbb nak settlekan gambar2 nih huhuhuhu..so aku plan nak balik 28hb kot rehat 1 hari 27hb tu huhuhuhu..so 28hb sampai 1hb kot xpun 2hb huhuhuhuhu..1hb sbb ade wedding kawan gak kat Mines Resort huhu tu attend makan je tak shoot huhuhu..tengok lah keadaan camana huhuhu..ape2 pun 3hb dah bukak SEMESTER!!!

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa huuhuhuhuhuhuhu.. so begitulah jalan cerita CUTI SEMESTER aku semasa belajar @ UPM ni huhuuhuhuhuhuhuhuhu...seronok boleh/dapat cerita semua pejalananku sepanjang cuti semester ni huhuhuhuhuhuhu...fuhhhhhh penat letih gile la selepas balik dr Mersing nanti huhuhuhuhu...serius aku cakap aku tengok kalendar kat handfon aku tuk menceritakan semua ni hahahahahahahahha

ok cau cincau jumpa korang sume bukak sem nati huhuhu

2 comments:

  1. punya panjang ini org punya karangan...wehehehe

    ReplyDelete
  2. ahahaha ni la cuti semester petamaku ehehe..

    ReplyDelete